Welcome to Savas Klubas. We hope you enjoy your visit.
You're currently viewing our forum as a guest. This means you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use. If you join our community, you'll be able to access member-only sections, and use many member-only features such as customizing your profile, sending personal messages, and voting in polls. Registration is simple, fast, and completely free.
Taigi tip, gal palik vyru gyvenimo nagrinejima, kuri tiek supranti, kiek karve shuns gyvenima. Ir tie pamokymai, kurie tikrai geri, bet atrodo nerealiai... normaliam vyrui.
Suteneri, sakydamas "normaliam vyrui", tu kalbi apie biologinį žmogų žemiausioje grandyje, taip kaip jis atsirado šiame pasaulyje. Aš, kalbėdamas (o ne kalbėdama) apie kabalos aiškinimą, kalbu apie dvasinį vystymąsi, o ne biologinį. Tame ir skirtumas.
Pasiulyti moterimis buti atsidavusioms savo vyrui visapusishkai, atleisti ju klaidas, vertinti ju pastangas.
Tokia yra ir kabalos nuostata Citata iš M.Laitmano pasisakymo: "Jeigu moteris turi daugiau negu vieną sekso partnerį, ji negali būti žmona. Žmona gali būti tik tuo atveju, jei ji savo vyro partnerė. Bet kuria prasme ji negali būti kito vyro partnerė, o tik to, su kuriuo turi seksualinių ryšių, taip ji sukurta. O vyrui tai visiškai nebūtina, jis nežiūri į moterį kaip į partnerę apskritai, jis ją mato kaip pagalbinį savo gyvenimo elementą. Taip diktuoja prigimtis. Vis dėlto šis pagalbinis elementas gali būti toks svarbus, jog vyras už jį pasiryžęs daug ką aukoti. Ir jeigu vyro ir moters tarpusavio santykiai bus teisingi, tokie, kaip yra užkoduota gamtoje, tuomet jie vienas kitą nuostabiai papildys, nė vienas nesijaus nuskriaustas". Čia turiu paaiškinti tai kas citatoje nepaminėta. Pagal kabalą vyro šaknis išeina iš Kūrėjo, moters - iš vyro, todėl vyras ieško dvasingumo, o moteris jam padeda ir tuo pačiu pati taisosi. Galiausiai jų abiejų sielos susilieja į tą pačią bendrą sielą. VYrų sielos nesusilies jei liks neišsitaisiusių moterų sielų, o moterys irgi nepakils, jei nepakils vyrų sielos, taigi, visi esame priklausomi vieni nuo kitų, tik dėl savo šaknų turime skirtingas programas. Išsiaiškinę tai Aukštesniame pasaulyje, galime puikiai suderėti iš šiame.
Suteneri, sakydamas "normaliam vyrui", tu kalbi apie biologinį žmogų žemiausioje grandyje, taip kaip jis atsirado šiame pasaulyje. Aš, kalbėdamas (o ne kalbėdama) apie kabalos aiškinimą, kalbu apie dvasinį vystymąsi, o ne biologinį. Tame ir skirtumas.
O aš supratau, kad Sutenerio apibrėžtas "normalus vyras" supranta seksą ne tik kaip vyro ir moters fizinės, bet ir psichinės bei dvasinės sandaros elementą, pasireiškiantį daugybe biologinių, psichinių, dvasinių faktorių.
O aš kaip tik galvoju, kad dvasiniai nuostatai kažkiek pažengusiam žmogui yra normalūs. Jei kažkas sako, kad jie "nerealūs... normaliam vyrui", tai ir suprantu, kad tas normalumas yra "norėti moterų, t.y. sekso kaip šuo nori dešros" (tas dažnai buvo teigiama Sutenerio, nesvarbu kokias nikais), taškyti sėklą kuo plačiau (kas yra dažnai buityje kalbama), nusižiūrint iš gyvulinės gamtos. Skirtumas tarp kabalos ir Kristaus Bažnyčios bei kitų religinių mokymų yra tas, kad religijose galioja draudimai ir bausmės baimė, o kabaloje aiškinama, kad žmogus pats turi pakilti ir pats turi suvokti ir tada jau nebenorės to kas trukdys jam augti dvasiškai. Beje, kabala neneigia religijų naudos žmonijos vystymosi periodu.
Beje, turiu pastebėti, kad Sutener atkartojo tuos pačius principus, kuriuos pacitavau iš M.Laitmano pasisakymo ir dar paaiškinau, kad nenorėti nereiškia nenorėti iš vis, o tik nebenorėti turėti kitų ryšių apart su savo moterimi. Sutener pamanė (gal nesekė diskusijos, nepaskaitė atidžiau), kad aš esu moteris ir panoro mane pamokyti Čia jau jo "arkliukas". Taigi, mane nustebino noras ginčytis, nors kalbame apie tą patį. Tai jau sakyčiau priklausomybė norėti visada pažeminti moteris. Šį bruožą Suteneriui reikėtų taisyti pirmiausiai. Nuo to prasidėtų dvasinis pakilimas, t.y. meilė artimui
O aš kaip tik galvoju, kad dvasiniai nuostatai kažkiek pažengusiam žmogui yra normalūs. Jei kažkas sako, kad jie "nerealūs... normaliam vyrui", tai ir suprantu, kad tas normalumas yra "norėti moterų, t.y. sekso kaip šuo nori dešros" (tas dažnai buvo teigiama Sutenerio, nesvarbu kokias nikais), taškyti sėklą kuo plačiau (kas yra dažnai buityje kalbama), nusižiūrint iš gyvulinės gamtos.
Kiek pamenu iš ankstesnių Sutenerio komentarų (meshkos niku), tai jis pasisakydavo būtent už tai, kad bendravimas tai įėjimas į vienas kito gyvenimą, kad ruošiantis santuokai idealu, šalia džiaugsmingos perspektyvos būti kartu, nusiteikti pagelbėti vienas kitam. Kad santuokinio gyvenimo pradžioje neapseinama be gilių pasikeitimų įpročiuose ir mąstymo schemose, kad klaidinga manyti, jog meilės neišmokstama, kad tam reikia pastangų, kurias meshka įvardindavo "drožimu" ir pan.
Labai negerai, kai viskas varoma ant vyru, kokie jie nedvasingi ir t.t. Karves prisirijusios shviezhios zholes smerkia shunu nora esti deshra. Ne viskas taip paprasta.
Pasigendu savikritishku apmastymu, sakysim buvo idomu stebeti, kaip sunkiai skynesi kelia sekanchios idejos: "Zhalios shviesos seksui" "Atsidavimo ish pareigos" (nereishkia, kad VIEN ISH) "Vyras svarbiau uzh vaika" "Shonu velejimas tai jokia tragedija nors ir blogai" Jei jau prisimenama Meshka, tai reikia prisimint ir Expert Asirtu.
Priesh 10 metu asirtu buvo diskutuojama, kad ejimas i shonus yra nieko blogo, jei zhmona apie tai nezhino. Man pasidare tada idomu, kodel tada negalima ishdurti kokio draugo, jam nieko nezhinant ikishant koki kinieshka shuda vietoj kokybishkos vokishkos prekes. Juk jei nesuzhinos tai kaip ir nera problemos. Na pasirodo, kad drauga ishdurti yra negarbe, o va zhmona - tai norma, juk ji ne zhmogus o moteris. Tuo metu atrode viskas papraschiau, bet deja moterys ne ka geresnes. Todel gerbiamosios, nepamirshtant apie vyru silpnybes, geriau rodykit pavyzdi, ir nagrinekit savasias, vyrai tai pamate jus tikrai ivertins.
Sutener pamanė (gal nesekė diskusijos, nepaskaitė atidžiau), kad aš esu moteris ir panoro mane pamokyti
Tai butu atskira tema. Neteigiu kad prie karviu needanchiu mesos neprisijungia kartais kitokie gyvunai, kurie mesos needa ar ribotai eda del kitu sumetimu. Tachiau jie negali atstovaut shunims.
Kadangi kalbame tą patį, pridursiu tik tiek, kad remtis gyvulinės gamtos pavyzdžiais nederėtų, nes tame lygyje nėra dvasinio suvokimo. Tai duota tik kalbančiajam lygiui - žmonėms. Dėl viso kito neprieštarauju
Kadangi kalbame tą patį, pridursiu tik tiek, kad remtis gyvulinės gamtos pavyzdžiais nederėtų, nes tame lygyje nėra dvasinio suvokimo. Tai duota tik kalbančiajam lygiui - žmonėms. Dėl viso kito neprieštarauju
Kodel? Juk ne gyvuliai chia kalba. Be to dvasiniame lygmenyje ishlieka ir emocinis bei fizinis. Vilkas: Kishkuti, suprantu, kad tau skauda, bet ash labai valgyt noriu.
Beje, turiu pastebėti, kad Sutener atkartojo tuos pačius principus, kuriuos pacitavau iš M.Laitmano pasisakymo ir dar paaiškinau, kad nenorėti nereiškia nenorėti iš vis, o tik nebenorėti turėti kitų ryšių apart su savo moterimi. Sutener pamanė (gal nesekė diskusijos, nepaskaitė atidžiau), kad aš esu moteris ir panoro mane pamokyti Čia jau jo "arkliukas". Taigi, mane nustebino noras ginčytis, nors kalbame apie tą patį. Tai jau sakyčiau priklausomybė norėti visada pažeminti moteris. Šį bruožą Suteneriui reikėtų taisyti pirmiausiai. Nuo to prasidėtų dvasinis pakilimas, t.y. meilė artimui
Kažin kodėl Suteneris važiuoja ant moterų? Juk jis pats kažkada norėjo būti moterim.
Na, nesupratimas gali būti ir abipusis... Iš to ir problemos bendros. Kita vertus, daugumos diskusijų varikliu yra planuota provokacija, todėl forume gvildenamos menamai egzistencinės dilemos realiai "neturi Žemės po kojom".
Na, nesupratimas gali būti ir abipusis... Iš to ir problemos bendros. Kita vertus, daugumos diskusijų varikliu yra planuota provokacija, todėl forume gvildenamos menamai egzistencinės dilemos realiai "neturi Žemės po kojom".
Esi neteisus.
Jei susitinka 2 zhmones abu turintys skolu ar problemu, tai nei skolos nei problemos nepasidaro bendros.
Vienos puses nesupratimas yra gristas vienomis priezhastimis, kitos puses - kitomis.
Provokacinis realiu dalyku pateikimo budas, taip pat nereishkia nerealumo. O kita vertus, nieko fantastinio, nerealistishko ash neprisimenu.
Jei susitinka 2 zhmones abu turintys skolu ar problemu, tai nei skolos nei problemos nepasidaro bendros.
Na, čia naujieną pasakei... Alkoholikai, našlaičiai ar vienišos motinos turi bendrumų. Ne tarpusavyje, bet savo likimo bendrų tarpe. Tai ypač atsiskleidžia, kai tokie susitinka.
Alkoholikai, našlaičiai ar vienišos motinos turi bendrumų. Ne tarpusavyje, bet savo likimo bendrų tarpe. Tai ypač atsiskleidžia, kai tokie susitinka.
Ar bent kiek mastai, kai ka rashai? Tavo palyginimai tikrai bjaurus ir nelogishki. Alkoholizma zhmogus pats gali valdyt, kai jau buvimas nashlaichiu priklauso tikrai ne nuo pastarojo. Del vienishu motinu, taip pat patylechiau, negirdejau, kad propaguotum seksa tik po vestuviu, o gal didzhiujiesi, kad nesi moteris?
Na matai, Suteneri, tave, kaip mergaitę galima vedžioti už nosies Čia buvo tipingas abipusio nesupratimo (sąmoningo ar ne, neminėsim) ir provokacijos simbiozės pavyzdys ;)
Sutener pamanė (gal nesekė diskusijos, nepaskaitė atidžiau), kad aš esu moteris ir panoro mane pamokyti Čia jau jo "arkliukas". Taigi, mane nustebino noras ginčytis, nors kalbame apie tą patį. Tai jau sakyčiau priklausomybė
Group: SKlubas UG
Member No.: 26
QUOTE (Svecias_in brevi @ 2012.07.22 - 19:33)
QUOTE (Sutener @ 2012.07.22 - 19:19)
Na, čia naujieną pasakei... Alkoholikai, našlaičiai ar vienišos motinos turi bendrumų. Ne tarpusavyje, bet savo likimo bendrų tarpe. Tai ypač atsiskleidžia, kai tokie susitinka.
Naujiena pasakei, tu In brevi. Nebent pats gyveni komunizme. Bet speju, kad ne. Butum milijonierius, staigiai igytum daug draugu. Antra dali praleisiu, nes neisivaizduoju, kaip butu galima sugretinti alkoholika su vienisa motina.
Niekas ir negretina, nebent tie, kurie neskaito In brevi juk aiškiai rašo "Ne tarpusavyje, bet savo likimo bendrų tarpe".
Palyginimai sakomi, kad butu aishkiau. In Brevi paaishkinimai nieko nepaaishkina. Jei alkoholikai gali buti suvokiama, kai grupe - tai nashlaichiai netinkami varymui i grupe, bet su lietuvishku in Brevi mentalitetu jokios problemos bet ka sugrupuot. Ka jis norejo pasakyt i mano teigini? Tik pasakyt, kad pasakyt?
Gal geriau pasirūpink savo mentalitetu visur ir visada prieštarauti bei menkinti kitus. Šiuo atveju pats neįsikerti į mintį ir tai jau tavo mentaliteto problema. Negi neaišku, jog panašių interesų žmonės, panašaus likimo žmonės tarpusavyje turi bendrumų? Apie tai ir paminėjo in brevi paprastoje užuominoje. Tiek auginančios vaikus vienišos mamos turi ką tarpusavyje aptarti ir jų problemas geriausiai supranta tik tokios pat, tiek ir likimo nuskriausti žmonės, tokie kaip našlaičiai, tiek alkkoholikai ar buvę alkoholikai. Negi tai per sudėtinga mintis?
Į tavo teiginį jis norėjo pasakyt, kad pasidalintos problemos tampa mažesnėmis. Tiesa, skola, kaip realaus gyvenimo išraiška, nepasidalins dviems skolininkams, tačiau turintiems problemų, tos problemos, kaip emocinė išraiška, pergyvenimas, jau gali po pokalbio pasidaryti mažesnėmis.
Nors neatmesčiau ir to, kad du skolininkai pasidalinę tarpusavyje savo problemomis gali rasti būdą tomis skolomis atsikratyti Visgi dvi galvos ne viena.
Prie In Brevi nesuvokimo pridejus Tip nesuvokima kaip matome nesigauna pliuso.
Mano mintis buvo, kad:
"Na, nesupratimas gali būti ir abipusis... Iš to ir problemos bendros. " yra nesamone. In Brevi ir ne tik budinga subendrinti viska, ko jis nesupranta. naudos ish to jokios. Abstrakchiame lygmenyje - taip tai ishreishkiama vienu zhodzhiu, bet ta problema sprendzhiama deja zhemiau, nes NESUPRATIMAI skirtingi. Na ir prasidejo nashlaichiai ir visos kitos nesamones, ne i tema. O jau skolininkams tai siulichiauu semtis problemu ish skolu atsikrachiusiu o ne ish prasiskolinusiu kolegu.
Probleminėse diskusijose svarbiausia išlaikyti tinkamą pauzę tol, kol labai įsijautęs ginčytojas pats atsakys į savo iškeltus klausimus, taip eliminuodamas ginčo objektą - sutaupoma daug naudingo laiko ir išvengiama nereikalingų emocijų ;)
Member No.: 26
QUOTE (Tip @ 2012.07.23 - 12:02)
Gal geriau pasirūpink savo mentalitetu visur ir visada prieštarauti bei menkinti kitus. Šiuo atveju pats neįsikerti į mintį ir tai jau tavo mentaliteto problema. Negi neaišku, jog panašių interesų žmonės, panašaus likimo žmonės tarpusavyje turi bendrumų? Apie tai ir paminėjo in brevi paprastoje užuominoje. Tiek auginančios vaikus vienišos mamos turi ką tarpusavyje aptarti ir jų problemas geriausiai supranta tik tokios pat, tiek ir likimo nuskriausti žmonės, tokie kaip našlaičiai, tiek alkkoholikai ar buvę alkoholikai. Negi tai per sudėtinga mintis?
Tip, kviečiu kiek atvėsti.. Įdomiausia tai, kad per mandrumą buvo nušokta nuo cituotos minties. Suteneris sakė viena, In brevi - kita, o pats mėgini dar kitaip paaiškinti. Dėl turinio jau sakė Suteneris, tad galėjau nieko ir nerašyti, bet kirba nepadori mintis - kaip, jautriam, išsilavinusiam, padoriam, supratingam ir t.t. išeina į vieną eilutę sustatyti našlaičius, vienišas motinas ir alkoholikus. Prisipažinsiu, tokia mintis man perdaug sudėtinga. Ir kaip pavyksta padėti lygybės ženklą tarp bendro (subjektyvaus) ir bendrumo (objektyvaus)?
Member No.: 23
QUOTE (Sisile @ 2012.07.23 - 14:28)
Tip, kviečiu kiek atvėsti.. Įdomiausia tai, kad per mandrumą buvo nušokta nuo cituotos minties. Suteneris sakė viena, In brevi - kita, o pats mėgini dar kitaip paaiškinti. Dėl turinio jau sakė Suteneris, tad galėjau nieko ir nerašyti, bet kirba nepadori mintis - kaip, jautriam, išsilavinusiam, padoriam, supratingam ir t.t. išeina į vieną eilutę sustatyti našlaičius, vienišas motinas ir alkoholikus. Prisipažinsiu, tokia mintis man perdaug sudėtinga. Ir kaip pavyksta padėti lygybės ženklą tarp bendro (subjektyvaus) ir bendrumo (objektyvaus)?
... kaip, jautriam, išsilavinusiam, padoriam, supratingam ir t.t. išeina į vieną eilutę sustatyti našlaičius, vienišas motinas ir alkoholikus. Prisipažinsiu, tokia mintis man perdaug sudėtinga.
Pamatei vienoje eilutėje tris žodžius ir jau susigalvojai sau situacija kai tie trys žodžiai tarpusavyje santykiauja Neužteko net mano išskirto "Ne tarpusavyje, bet savo likimo bendrų tarpe" ir detalesnio paaiškinimo kaip tarpusavyje gali bendrauti vienišos mamos? Ne su alkoholikais tarpusavyje, bet tarpusavyje tarp vienišų mamų. Kas tame blogo, kad jos tarpusavyje bendraus, kad tarpusavyje bendrau alkoholikai, kad tarpusavyje bendraus našlaičiai? Paaiškink kame čia problema ir nepadorumas?
Tarp kitko, aš neatstovauju in brevi ir nesiaiškinu ar jis kofliktavo su Sutener, jei konfliktavo tai dėl ko? Man keista buvo skaityti, kad jo aiškus parašymas taip iškreipiamas ir iš to kyla aršiausia diskusija apie tai ko net minties nebuvo? Tebūnie man atleista, bet tai labai moteriška. Apkaltinti oponentą tuo kas moteriai pasirodė ir dar net pasidaryti išvadas iš to kas pasirodė, o ne buvo skelbiama. Juk tai anekdotinė situacija.
Tebūnie man atleista, bet tai labai moteriška. Apkaltinti oponentą tuo kas moteriai pasirodė ir dar net pasidaryti išvadas iš to kas pasirodė, o ne buvo skelbiama. Juk tai anekdotinė situacija.
1. O kas blogo buti moterishkai? 2. O kas pasirode, kad kazhkam pasirode - taidar ginchytinas dalykas, Nebent tai jau pripaishyta "moterishkumui" ir padarytos ishvados Tikrai anekdotas.
"Pamatei vienoje eilutėje tris žodžius"
Tie zhodzhiai netinka kartu. Na alkoholikai gali grupuotis tikslu ishgerti, ar gydytis, ar juos galima grupuoti tikslu gydyti ar izoliuoti. Nashlaichiai ir vienishos motinos NESIGRUPUOJA, grupuoti juos yra netaktas.
Tip toliau varo: "tuo kas moteriai pasirodė"
Zhiuriu kai kas isijautes atsipalaiduoja ir prameta ant zhodzhiu, dabar ne 19 amzhius, reikia kartais i kalendoriu pazhiuret, renkantis leksika.
Member No.: 23
QUOTE (Sutener @ 2012.07.23 - 16:15)
1. O kas blogo buti moterishkai? 2. O kas pasirode, kad kazhkam pasirode - taidar ginchytinas dalykas, Nebent tai jau pripaishyta "moterishkumui" ir padarytos ishvados Tikrai anekdotas.
"Pamatei vienoje eilutėje tris žodžius"
Tie zhodzhiai netinka kartu. Na alkoholikai gali grupuotis tikslu ishgerti, ar gydytis, ar juos galima grupuoti tikslu gydyti ar izoliuoti. Nashlaichiai ir vienishos motinos NESIGRUPUOJA, grupuoti juos yra netaktas.
Tip toliau varo: "tuo kas moteriai pasirodė"
Zhiuriu kai kas isijautes atsipalaiduoja ir prameta ant zhodzhiu, dabar ne 19 amzhius, reikia kartais i kalendoriu pazhiuret, renkantis leksika.
1. Teisinga pastaba - manau, kad turėta omenyje terminas "bobiškai" (bobiškomis/bobiškais gali būti tiek moterys, tiek ir vyrai) 2. Tamsta l. dažnai darote išvadas tuo pačiu būdu, tik tiek, kad vengiate nemoksliško žodelyčio - pasirodė.
Kiekvienoje visuomenėje yra savi etikos postulatai, taisyklės. Dažnas individas dar prie jų prideda ir savus. Gal galite paaiškinti kuo Brevius nusikalto tamstos postulatams ir kokie jie?
Gerbiamieji, nepulkim kelti bangų ramioje jūroje Ginčo priežąstis glūdi pačiame paviršiuje:
Sutener Posted: 2012.07.22 - 19:19
QUOTE (Svecias_in brevi @ 2012.07.22 - 18:58) Na, nesupratimas gali būti ir abipusis... Iš to ir problemos bendros. Kita vertus, daugumos diskusijų varikliu yra planuota provokacija, todėl forume gvildenamos menamai egzistencinės dilemos realiai "neturi Žemės po kojom".
Esi neteisus.
Yra individai nepripažystantys kitaip manančių ir turinčių savo nuomonę (specifinį mentalitetą, perfrazuojant nihilizmo sėklą sėjantį Sutenerį) ir tas yra normalu mūsų sociume. Tai, kas vieniems yra logiška ir nesudėtingai suprantama, kitiems gali atrodyti nesuvokiamai įžeidžiančia provokacija. Bet tai yra požiūrių skirtumo išdava. Ir labai konstruktyviai pasidalinusios, kiekvieną išdėstytą požiūrį sau priimtinai suprantančios, pusės patvirtina, kad nėra jokio asmeninio konflikto tarp in brevi ir Sutenerio.
Taip, esme tik shiame nuomoniu skirtume. In Brevi galvoja, kad nesuprantanchius vienija bendri dalykai, o ash manau, kad vienija tik panashiu priezhaschiu nesupratimas. Buvo minimas nesupratimas tarp vyru ir moteru. Jis deja kitoks ir nevienija. Vyrai buriuojasi ir guodhziasi tarp savu, o moterys tarp savu.
"Gal galite paaiškinti kuo Brevius nusikalto tamstos postulatams ir kokie jie?" In Brevi nesupranta, kad lyginti viename sakinyje alkoholikus ir nashlaichius yra neetishka plius tai nieko nepaaishkina. Jei alkoholikus galima ir panagrinet, tai nashlaichius vertetu palikti ramybeje ir susirasti korektishkesni pavyzdi.
... o ash manau, kad vienija tik panashiu priezhaschiu nesupratimas.
Tai ir yra bendra tai grupei Vedžioji kaip koks sufistas Arba tiesiog demagogas.
Sisilės prašau neįsižeisti, nes neturėjau minties kažkaip paniekinti. Parašiau kaip žinomą faktą, kad taip dažnai elgiasi moterys. Vyrai paprastai mąsto konstruktyviau, logiškiau, bet tai nėra šimtaprocentinė taisyklė.
Vedžioji kaip koks sufistas Arba tiesiog demagogas.
Tip, esi labai intelektuali ir komunikabilumu trykštanti Asmenybė Tačiau mano pastebėjimui, jeigu jautiesi esąs teisus, tai tokiu ir būk! Nesiteisink, neįrodinėk, nesivelk į tą demagogijos labirintą, kurian tave lyg peklon vilioja. Tu puikiai išdėstei, mano smegenims artimą, savo sampratą. Provokuoti ginčą galima subtiliai, galima grubiai - čia jau nuo oponento išradingumo priklauso. Tačiau matant, kad ginčo objekto tiesiog nėra, tvirčiau susiėmus, pozityvu ir atsispirti tokiai provokacijai.