InvisionFree - Free Forum Hosting
Create your own social network with a free forum.

Learn More · Register Now
Welcome to Reaper Board. We hope you enjoy your visit.


You're currently viewing our forum as a guest. This means you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use. If you join our community, you'll be able to access member-only sections, and use many member-only features such as customizing your profile, sending personal messages, and voting in polls. Registration is simple, fast, and completely free.


Join our community!


If you're already a member please log in to your account to access all of our features:

Name:   Password:


  Add ReplyNew TopicNew Poll

Forum:  Finally I decided to upgrade my PC..
assiountos
Posted: Jan 15 2012, 01:42 PM


Trained ASShole :P
Group Icon

Group: Reapers
Posts: 1,019
Member No.: 445
Joined: 3-March 08



So after some doubting I decided to upgrade my machine to some newer specs.

At the moment I am running the following:
Intel Core 2 Duo @ 1,86 Ghz
2GB DDR2 RAM
Normal harddisks , Default compaq motherboard.

As soon as I get all the parts I will be having the following :
Asus Motherboard P9X79 Pro - Socket 2011 (Ordered today - 252.98)
OCZ SSD Vertex3 - 120GB (Ordered Today - 157.98)
CoolerMaster Case HAF 922 (Ordered Today - 96.99)

Intel Processor Core I7 -3820 (Still waiting to be released - 255,79)
Corsair XMS3 CMX8GX3M4A1333C9 (4x2GB) (Will order it when the CPU releases - 52.30)


I will keep the same videocard at the moment since I will expect that it will be doing alright for the moment :
ATI Radeon HD5770 1 GB

And I am hoping that my Coolermaster PSU of 430WATT is still good enough, else I will need to buy one of those as well smile.gif

Top
Skippy
Posted: Jan 18 2012, 12:36 PM


JO Gamer since dec 2004!
*

Group: Members
Posts: 1,046
Member No.: 71
Joined: 24-September 05



m8, wait for Intels Panther Point Chipsets (Z77) and Ivy Bridge Processors (Core i7 3770K)

Less Energy consumtion, better OC results, cheaper mainboards, no quad channel memory -> cheaper = while the performance will be equal or better!

Only take a 2011 socket if you want to buy / need a six-core CPU.
IMO 2011 with a Quadcore is a waste of money.

Ivy Bridge + Panther point are scheduled mid April '12!
Top
assiountos
Posted: Jan 18 2012, 06:00 PM


Trained ASShole :P
Group Icon

Group: Reapers
Posts: 1,019
Member No.: 445
Joined: 3-March 08



Somehow i've got a feeling the current PC wont hold till April smile.gif

And if it goes the same way as Intel launches these CPU's it will be July / August smile.gif

Almost no supplier can get there hands on them before 2nd of March, still I found one who hopefully gets them the first week of February.

Still thanks for the advise.

Besides that the memory modules im getting changed, will now be Corsair Vengeance (4x4GB) since they are only 20euro more expensive.
Top
assiountos
Posted: Feb 17 2012, 02:10 PM


Trained ASShole :P
Group Icon

Group: Reapers
Posts: 1,019
Member No.: 445
Joined: 3-March 08



It's all in one piece smile.gif

Windows gives me a 7.4 now haha.

But hopefully am able to try it out tonight smile.gif
Top
Steven
Posted: Feb 17 2012, 02:50 PM


Steven
Group Icon

Group: Reapers
Posts: 4,055
Member No.: 133
Joined: 25-February 06



QUOTE (assiountos @ Feb 17 2012, 03:10 PM)
But hopefully am able to try it out tonight smile.gif

In JO? biggrin.gif

And congrats!
PM
Top
assiountos
Posted: Feb 17 2012, 10:47 PM


Trained ASShole :P
Group Icon

Group: Reapers
Posts: 1,019
Member No.: 445
Joined: 3-March 08



To bad I need to troubleshoot.

Hardware looks okay, but somehow my computer freezes after some time.
Temp looks fine, so hopefully it is a faulty driver causing this.
Top
assiountos
Posted: Feb 18 2012, 07:41 PM


Trained ASShole :P
Group Icon

Group: Reapers
Posts: 1,019
Member No.: 445
Joined: 3-March 08



Never mind my last post , think it has been fixed smile.gif

Instead of a freeze after 1 hour it is now stable for the last 7hours smile.gif
Top
Ricochet
Posted: Feb 19 2012, 01:15 PM


Flying in a Blue Dream
Group Icon

Group: Admin
Posts: 6,389
Member No.: 6
Joined: 7-June 05



QUOTE (assiountos @ Feb 18 2012, 08:41 PM)
Never mind my last post , think it has been fixed smile.gif

Instead of a freeze after 1 hour it is now stable for the last 7hours smile.gif

Stability issues are usually wrong memory timings in the BIOS. Also make sure you run your RAM at the right voltage.



Top
assiountos
Posted: Feb 19 2012, 08:08 PM


Trained ASShole :P
Group Icon

Group: Reapers
Posts: 1,019
Member No.: 445
Joined: 3-March 08



I will check it this week.

Thx
Top
DealsFor.me - The best sales, coupons, and discounts for you

Topic Options Add ReplyNew TopicNew Poll



Hosted for free by InvisionFree* (Terms of Use: Updated 2/10/2010) | Powered by Invision Power Board v1.3 Final © 2003 IPS, Inc.
Page creation time: 0.1450 seconds | Archive