View Full Version: Ziek na stoppen hiv-remmers

Andere Kijk > Persoonlijke ervaringen > Ziek na stoppen hiv-remmers


Title: Ziek na stoppen hiv-remmers


Peter - July 7, 2008 11:09 AM (GMT)
Ik ben 7 maanden geleden gestopt met hiv-remmers omdat ik er depressief van werd. (ik gebruikte sinds 1 jaar stocrin + truvada).
2 maanden geleden kreeg ik toxoplasmose.
Mijn VL bleek erg hoog te zijn en mijn 4-cellen waren gedaald van 520 naar 90.
Ik ben nu o.a. gedeeltelijk verlamd en zit in een rolstoel.
Deze restverschijnselen zullen niet meer verdwijnen, er is teveel beschadigd in mijn hoofd.
Ik ben opnieuw begonnen met nieuwe hiv-remmers.Iconoclaster - July 7, 2008 07:52 PM (GMT)
Dit is een verschrikkelijk triest bericht, Peter. Het ziet er naar uit dat je ernstige neurologisce schade hebt opgelopen. Dat wordt over het algemeen veroorzaakt door chemicalien of een gebrek aan Vitamine B12 (Pernicieuze anemie), BESLIST NIET door virussen!
Ben je wel onder behandeling van een neuroloog? Waarschijnlijk niet. Ik vermoed dat je het slachtoffer bent van een internist die alleen maar de medische mode-grillen najaagt. VL betekent NIETS, en heeft zelfs geen enkele correlatie met welke ziekte dan ook. En T4-cellen? Dat aantal wisselt, ook voor mensen die in goede gezondheid zijn. Vraag die internist eens hoe hoog zijn of haar T4-cel count is.
En nu probeert men je toestand te verbeteren door je meer van dezelfde chemicalien toe te dienen die het probleem in de eerste plaats veroorzaakt hebben. Dat is, farmacologisch gezien, een aanfluiting. :angry:

Peter, men is bezig je te vermoorden. Alleen maar op grond van een star denkpatroon dat tegen beter weten in wil blijven geloven in een virus dat zo'n beetje alle kwalen veroorzaakt die een mens maar kan hebben. En waarvan zonder bewijs ook nog wordt aangenomen dat het via seks overgedragen wordt. Andere zienswijzen worden niet getolereerd. Natuurlijk ligt de beslissing over je eigen lichaam bij jouzelf, niet bij artsen die druk op je uitoefenen om lucratieve medicijnen te blijven slikken.
Consulteer eens een neuroloog; dan denk ik dat je m.b.v. fysiotherapie wel weer uit die rolstoel komt. Ik heb patienten gezien die een beroerte hadden doorstaan en aan een kant verlamd waren, en die langzamerhand een groot deel van hun mobiliteit terug kregen. Maar niet door medicijnen!

Toxoplasmose is een veel voorkomende infectieziekte (niet van mens tot mens!) veroorzaakt door een amoebe-achtige parasiet. Komt veel bij katten voor. Heeft niets, maar dan ook niets, dus helemaal niks met welk virus dan ook te maken, en zeker niet met een virus dat niet bestaat. Maar jouw geval illustreert weer eens hoe medici zo verblind zijn door een theorie die totaal onjuist is, maar die ons toch wordt opgedrongen, dat ze verzuimen de patient te behandelen voor wat-ie heeft. Nee, ze ijzerenheinen stug door met 'antivirale' middelen des doods...
Daarom is het zo onverstandig om je ooit te laten testen 'op HIV'. Als die test, veroorzaakt door wat dan ook, positief uitvalt, dan raak je het stigma nooit meer kwijt. Vanaf dat moment worden geen van de kwaaltjes die je ooit zal krijgen nog behandeld, ongeacht wat je hebt. Verkoudheid, geelzucht, puistjes of wintertenen worden allemaal op rekenig geschreven van 'het virus', en worden voortaan behandeld met... je raadt het - antiretrovirale medicijnen. Tot de dood er op volgt.

Peter, ik kan weinig anders doen dan je de 'Andere Kijk' op de zaak presenteren, wat het doel van dit forum is. Maar bovenal wil ik je veel kracht en wijsheid toewensen. En een voorspoedig herstel natuurlijk. Laat je niet gek maken over 'restverschijnselen die niet meer weggaan'. Ons lichaam heeft een verbazingwekkend vermogen om zich (op zijn minst gedeeltelijk) te herstellen. Kop op, man! Vechten! B)

Hallo - July 8, 2008 09:03 AM (GMT)
Haaa toch de vraag waarom geven Ze dat wel aan als een risico toxoplasmose. Dat was dat wat die info medewerker zei tegen mij. Oppassen met de kattenbak schoon te maken !!!

Valt me wel op dat ik meer lees. Na het stoppen meestal binnen 1 jaar kunnen er rare dingen gebeuren.

Naar mijn idee, bewijs dat het lichaam zich aanpast aan de 'nieuwe voeding' en bij plotseling stoppen ervan serieuze problemen ondervind.

Is toxoplasmose eigenlijk te behandelen enne wat zijn de symptomen

Iconoclaster - July 8, 2008 08:32 PM (GMT)
QUOTE
Haaa toch de vraag waarom geven Ze dat wel aan als een risico toxoplasmose.

Goede vraag, Hallo. Gelukkig is er ook een goed antwoord: Die boeven weten donders goed dat ze met hun ARV-remmers je immuunsysteem naar de knoppen hebben gedraaid, en dat de kans op opportunistische infecties groot is. Iemand met een goed werkend immuunsysteem hoeft niet bang te zijn voor infecties. Maar als je kort geleden gestopt bent met de medicatie dan is je immuunsysteem (en andere lichaamsfuncties) nog lang niet in goede staat. Zolang je nog slikte werden bacterien en parasieten gedood door de medicijnen, omdat die zonder onderscheid alle cellen vernielen die ze tegenkomen. Maar dat is eigenlijk de taak van het immuunsysteem, wat wel weet welke cellen er wel en welke niet moeten worden gedood. Als je stopt met slikken, dan moet je immuunsysteem zijn taak weer opnieuw opnemen.

Ikzelf heb in de loop van de jaren heel wat kattenbakken schoongemaakt; de gedachte aan toxoplasmose kwam zelfs niet bij me op. De oocysten in de uitwerpselen van katten (ook bekend onder de naam kattenstront) worden pas na 48 uur infectieus, dus als je de kattenbak binnen de 48 uur schoonmaakt is er geen besmettingsgevaar.

Van toxoplasmose merk je vrijwel nooit iets. In sommige gevallen zijn er vage symptomen zoals moeheid en lusteloosheid, maar heeft niet iedereen dat weleens? Niettemin zijn de parasieten wel aanwezig in het lichaam. Ze vermenigvuldigen zich een tijdje, en vormen dan cystes die zich inkapselen in spierweefsel (ook de hartspier), lever of hersenen.
Niet alleen de kattenbak kan een bron van infectie zijn; ook rauw varkens- of schapenvlees en ongewassen groente en fruit zijn verdacht.

Behandeling is er nauwelijks. Alleen bij zwangere vrouwen wordt ingegrepen omdat de parasiet de foetus infecteert en ernstige schade kan aanrichten. Men behandelt met sulfonamiden en spiramycine. Dat doodt wel de beessies in de acute fase van de infectie, maar niet de bradyzoieten in de weefselcysten.

Hallo - July 9, 2008 08:03 AM (GMT)
QUOTE
Ze vermenigvuldigen zich een tijdje, en vormen dan cystes die zich inkapselen in spierweefsel (ook de hartspier), lever of hersenen.


Het lichaam ruimt dan weer alles op neem ik aan ook de cystes ?

Peter - July 9, 2008 09:02 AM (GMT)
Iconblaster, ik ben wl onder behandeling van een neuroloog (lag zelfs op de afdeling neurologie).
De neuroloog is van mening dat het stoppen met hiv-remmers m'n weerstand heeft verlaagd waardoor de toxoplasmose toe heeft kunnen slaan.

Het is niet zo dat ik 'er weinig van merk'.
Ik heb regelmatig epilepsie-aanvallen en m'n linker-been doet het niet meer.

Chiron - July 9, 2008 06:42 PM (GMT)
Hoi Peter,

Wat een tragedie, wat een nare toestand, wat vervelend voor je. Ik zit al 2 dagen te broeden wat ik je moet schrijven maar eigenlijk past niks. Je hebt gewoon vette pech!

Even een tegengeluidje. Toen ik in 1997 met hiv-medicatie begon was ik een fulltime werkende man. Binnen drie maanden NA START MET HAART had ik twee keer een nierbekkenontsteking. Binnen een half jaar een hartinfarct. Arbeidsongeschikt en uitgerangeerd, nu speelbal van de wao.

Daar hoor je nooit iemand over, dat schijnt er gewoon bij te horen.

Ik vind je verhaal een beetje te sumier om er eigenlijk op te reageren. Er is vast heel veel met je gebeurd en voor mij hoef je dat hier niet te posten, persoonlijke informatie blijft kwetsbaar op internet.

Wat ik je mee wil geven is dat ook -met- HAART ons de meest afschuwelijke dingen overkomen, ik 2 keer een hartinfarct, levensbedreigende anemie (bloedarmoede door azt) zo zijn er vele voorbeelden, neuropathie en lypodistrofie door medicatie, we hebben met zijn allen alles zo'n beetje beleefd.

Dat je nu net zonder medicijnen tegen die f*cking toxoplasmose op moet lopen is zwaar klote. Heb je hulp en vriendjes die je een beetje steunen? En misschien moet je hier eens wat vragen stellen waar je mee zit, je krijgt hier zoals bekend antwoorden uit de anderekijker, maar de givnetkijker ken je zo langzamerhand wel denk ik.

Liefs
Ch.

Iconoclaster - July 9, 2008 10:12 PM (GMT)
Goed dat je onder behandeling bent van een neuroloog, Peter. Maar jammer dat hij of zij er dezelfde kokervisie op na houdt als het merendeel van de internisten. Als je eenmaal seropositief voor HIV wordt verklaard, dan wordt alles wat je van je leven nog krijgt behandeld met ARV-remmers.
De neurologen die ik gekend en gesproken heb waren altijd aan de voorzichtige kant met het voorschrijven van medicijnen. Zij behandelen immers ook patienten waarvan de problemen juist veroorzaakt zijn door drugs (zowel de farmaceutische als de straathoek versie). Kennelijk is de HIV-gekte doorgedrongen tot alle medische specialismen.
Je vermeldt epileptische aanvallen, Peter. Is het zeker dat het epilepsie is? Is er een encephalogram gemaakt? Ik ben geen neuroloog, maar als ik dat wel was dan zou ik eerder aan valproinezuur denken dan aan helse 'anti-HIV' cocktails.
Zo je misschien weet (en de neuroloog zeker) heeft epilepsie niets met een virus te maken. Het kan aangeboren zijn of verworven door hersenbeschadiging. En dat laatste kan weer het gevolg zijn van drugs (alle soorten en smaken), zware hersenschudding, of... zuurstofgebrek. En zuurstofgebrek veroorzaakt o.a. herseninfarcten (beroertes).
Het feit dat je aan een kant verlamd bent doet direct aan de gevolgen van een beroerte denken. En die gedachte leidt dan meteen naar... de cardioloog. In mijn colleges voor medische studenten heb ik altijd gehamerd op het feit dat het menselijk lichaam een complex geheel is, niet een verzameling van afzonderlijke systemen. Alles werkt samen, dus horen de diverse specialisten dat ook te doen.
Er is kennelijk heel wat aan de hand met je gezondheid, Peter, en we weten er niet precies alles van. Maar een ding staat als een paal boven water: Het toedienen van AIDSremmers is in dit stadium krankzinnig! Het is hetzefde als een drenkeling 'helpen' door hem onder water te houden.
AIDS (zelfs als je er in gelooft) is niet belangrijker of erger dan alle bestaande ziekten zoals bv. hart- en vaatziekten. De behandeling van werkelijk ernstige condities ondergeschikt maken aan de (misplaatste) bestrijding van een virus dat niet eens bestaat is misdadig.
De neurolog heeft gelijk dat de toxoplasmose te wijten is aan een verzwakt immuunsysteem (verdomde pech). Als je het HIV-gif slikt gebeurt dat niet, want dat roeit alle cellen uit, ongeacht of ze van buiten komen of in het lichaam thuishoren en daar een belangrijke functie vervullen. na het stoppen van de medicijnen heeft het immuunsysteem even tijd nodig om zich te herstellen. Helaas gaat dat niet door; het wordt alweer onklaar gemaakt door de meest helse medicijnen die de wereld ooit gekend heeft.
Enne... Over die toxoplasmose zou ik me niet druk maken; daar ga je niet dood aan. Vergeet de bijzaken; concentreer je op de hoofdzaak. Je wilt toch zeker weer een behoorlijk functionerende man worden?

Iconoclaster - July 9, 2008 10:22 PM (GMT)
QUOTE
Het lichaam ruimt dan weer alles op neem ik aan ook de cystes ?

Niet precies, Hallo. Een deel van de cystes blijft er tot in lengte van dagen zitten. Maar ze doen geen kwaad meer, want het lichaam heeft ze in quarantaine geplaatst. Zefs de oocysten van de kattenbak blijven nog 48 uur lang inactief.

Chiron - July 9, 2008 11:44 PM (GMT)
Icono,
we moeten niet in een medische detail discussie gaan maar toxoplasmose in de hersen is niet fijn.

QUOTE
De cysten kunnen in elk weefsel worden aangetroffen maar hart, hersenen, retina en spieren zijn het meest aangedaan.
(wiki)

Hersenen en ogen zijn bekend bij aids patienten, ongeacht of het hiv-virus bestaat of goed behandeld is; toxoplasmose treft veel mensen in onze categorie. Dan maar eens uitzoeken wat die categorie is, HIV vind ik te kort door de bocht. Maar we zitten er wel mooi mee... Peter met T en ik met 2 hartinfarcten.

Peter is gewoon zwaar in de aap gelogeerd en dan nog veel erger. Hoe dat kan weten we nog niet, maar dat willen we juist weten!

Dat is zeker de vraag voor alle mensen die al seropositief zijn!

Ik vind dat ook de optie voor beide kampen, Traditionalisten en Dissidenten... WAT IS HIER AAN DE HAND!!!

Het is niet aan mij of aan ons hier antwoord op te geven.

HET IS AAN DE WETENSCHAP !!!
...riepen we in de woestijn...

Hallo - July 10, 2008 07:38 AM (GMT)
nou zeg door dit alles ga je toch denken hoor.

Mijn moestuintje waar de kat ook doorloopt, lekker allemaal.

Je moet me bezig zien mijn slablaadjes wassen, daar kan een wasmachine niet tegen op.

Even voor alle zekerheid die parasieten leven die lang onderwater ??

En mijn kat nu verplicht zijn ding doen bij de buren haha

Iconoclaster - July 11, 2008 09:12 PM (GMT)
QUOTE
Ik vind dat ook de optie voor beide kampen, Traditionalisten en Dissidenten... WAT IS HIER AAN DE HAND!!!

Mee eens, Chiron. Het probleem is dat de HIV-orthodoxie vindt dat ze al weten wat hier aan de hand is, namelijk HIV, terwijl dissidenten aadringen op meer en beter onderzoek.
Wel duidelijk is dat toxoplasmose, zoals elke besmettelijke aandoening, voornamelijk een kans krijgt om sloopwerk te verrichten binnen ons lichaam als het immuunsysteem verzwakt is. Dat kan verscheidene oorzaken hebben, waaronder medicijnen en andere drugs, en bestralingen. Voortdurende infecties door gonorrhoe en syphilis worden ook genoemd als oorzaken van een verzwakt immuunsysteem (Maar Jezus, naar wat voor hol ga je dan om aan je gerief te komen? :rolleyes: ) De vraag is dan: Zijn het die voortdurende infecties die de schade veroorzaken of de antibiotica die je, ook voortdurend, worden toegediend?

Toxoplasmose in de hersenen is inderdaad niet fijn. Maar het wordt voornamelijk gevreesd door kinderartsen, omdat hele jonge kinderen nog geen goed ontwikkeld immuunsysteem hebben. Uit de pediatrie komen dan ook de meeste nare berichten over toxoplasmose in de publiciteit. Maar wie kan met zekerheid zeggen dat ontstekigen van de retina worden veroorzaakt door de toxoplasmose parasiet? Het kan net zo goed het Rubella virus zijn, waarvan bekend is dat het dit soort ontstekinen kan veroorzaken. Als je immuunsysteem dienst weigert, dan ben je wijd open voor allerlei infecties.

Omdat seropositieven, vooral door gay actiegroepen, zo in de volle belangstelling staan, hebben velen het idee gekregen dat alleen zij dergelijke risico's lopen. Niets is minder waar: Seropositieven zijn gewone mensen zoals iedereen, en zijn aan alle kwalen onderhevig die de mensheid kent. Als een gemiddeld persoon iets naars overkomt, dan hoort niemand er iets over. Maar als hij ooit seropositief getest is, dan staat de Gay Krant er bol van. Hart-infarcten kunnen iedereen overkomen, en zelfs de meest verstarde HIV-aanhanger ziet ze niet als Aids-gerelateerd. Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak No. 1, maar men hoort er weinig over (behalve dan op de collecte-dagen van de Hartstichting). AIDS is als doodsoorzaak insignificant of zelfs een niet-bestaand gegeven. Toch gaat alle publiciteit naar AIDS. Waarom?$$$?
De gay community is zijn eigen graf aan 't graven door het bijgeloof aan te hangen dat zij een klasse apart zijn die alleen maar speciale kwalen hebben die door speciale medicatie (ARV-remmers) bestreden moeten worden. Als zij ziek worden, dan kan het nooooit iets zijn wat andere mensen ook weleens hebben. Dus worden zii nooit behandeld voor de kwaal die ze hebben, maar wel voor iets dat niet bestaat. En dat vind ik nou een plat schandaal :angry:

Iconoclaster - July 11, 2008 09:49 PM (GMT)
Ja Hallo, je moestuintje is ook verdacht vanwege de katten. Maar vergeet niet dat er veel mensen zijn die niet van katten houden, en die voortdurend hun best doen om ze slechte publiciteit te geven. Over de kleine hondenlintworm hoor je zelden iets. Toch maakt die hondenlikken riskant.
Maar het allerbelangrijkst is je immuunsysteem. Zolang je dat in goede staat houdt door gezond te leven (Geen drugs, geen bestralingen, niet te veel antibiotica) dan loop je weinig gevaar. Laat je kat rustig zijn of haar behoefte doen op de vertrouwde bak (of in het moestuintje). De bak meer dan 2 dagen niet schoonmaken is af te raden (om meer dan een reden) ;)

De parasiet is een amoebe-achtig eencellig diertje. Ze hebben geen ademhaingssysteem, dus ze voelen zich onder water gewoon lekker.

Groente en fruit goed wassen is een prima gewoonte. Niet alleen met het oog op parasieten en wormen, maar vooral ook vanwege de gevaren van de chemische bestrijdingsmiddelen waarmee moestuinen en boomgaarden bespoten worden!

Hallo - July 12, 2008 07:44 AM (GMT)
Oke bedankt goed om te weten. Iconoclaster

Ik was normaal ge groeten met zout. Eventuele slakken komen dan ook mooi boven drijven. Kunnen amoebe-achtige tegen zout.

Enne mijn moestuintje heeft nog nooit chemische bestrijdingsmiddelen gezien. Vandaar de slakken zeker.

Nu mijn kattebak word maar ppff 1x in 2 a 3 maanden schoongemaakt. De kat gaat er alleen op als het echt hard regend buiten. Die kattekorrels maken van die drollen bakstenen. Neem aan dat alle leven eruit word gezogen.
Iconoclaster - July 12, 2008 06:20 PM (GMT)
QUOTE
Kunnen amoebe-achtige tegen zout.

Nee, net zoals alle levende cellen kunnen amoebe-achtige micro-organismen niet tegen zout. Door de hoge zout-concentratie buiten wordt water aan de cel onttrokken. Dat verschijnsel heet plasmolyse, en doodt de cel.

Jouw kattenbak-gewoonten zijn kennelijk heel anders dan de mijne, waarmee ik niet wil zeggen dat jouw methode niet deugt.
Ik ben een echte stadsbewoner, dus ik maakte dagelijks (vaak meerdere malen per dag) de bak schoon, als de drollen nog maximaal op smeuiigheid en geur waren. Ik geef toe, dat is een hoop werk, maar het heeft zo zijn voordelen als je in een appartement woont :D Om dat werk een beetje makkelijker te maken gebruikte ik nooit korrels. Mijn katten hadden namelijk de slechte gewoonte om een klauwtje vol van die korrels te nemen en die over hun schouder de badkamer in te pleuren. Voelt heel naar aan onder je blote voeten... Als kattenbak-vulling gebruikte ik kranten die ik in stukken scheurde (Het enige waar ze tegenwoordig goed voor zijn). Katten vinden papier heel lekker om er eens echt voor te gaan zitten (dus oppassen met boeken en schrijfpapier).
Plattelandskatten gaan liever buiten, dus de inhoud van de bak gewoon een maandje laten indrogen werkt ook. Eencellige parasieten overleven dit niet. Vliegen kunnen een probleem zijn, denk ik, net als in de stal.

Chiron - July 14, 2008 01:17 AM (GMT)
@Peter,
Heb je wat aan onze reacties?

Hallo - July 14, 2008 11:11 AM (GMT)
haa goed te weten, dat ik toch iets goed doe. Enne die kat heeft een degelijke opvoeden. Drollen worden direct bedolven met kattekorrels en poten slaat ze schoon tegen de wand van de kattebak. Het is zo'n gesloten ding.


Peter - July 14, 2008 12:47 PM (GMT)
QUOTE (Chiron @ Jul 14 2008, 02:17 AM)
@Peter,
Heb je wat aan onze reacties?

@Chiron:
Nee, jammergenoeg weinig tot helemaal niets.
Sorry ..
Hosted for free by zIFBoards